Retinol nasıl kullanılır; retinol maskesi ile gençleşin
Sağlıklı, parlak bir cilde sahip olmak herkesin arzu ettiği bir şeydir. Kırışıklıklar ve pigmentasyon (normal deriden daha açık veya koyu bölgelerin oluşması) ise çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ve gerçekten de can sıkan sorunlardır. Cildinizdeki yaşlanma belirtilerini azaltmak ve cildinizi yenilemek için retinol maskesini deneyebilirsiniz. Bu yazımızda retinol nasıl kullanılır ve retinol maskesi nasıl yapılır birlikte göreceğiz.
Bu güçlü antioksidan içeren maske, cildinizi nemlendirir, kırışıklıkları azaltır ve cilt tonunu eşitler. Aşağıda tarifini vereceğimiz retinol maskesi cildinizi derinlemesine besler, kırışıklıkları azaltır ve cildin dalgalı tonda olmasını engeller. Ayrıca cildinizi nemlendir ve cilt bariyerinizi güçlendirir.
Makalede neler var?
Retinol nedir, retinol nasıl kullanılır?
Saf bir A vitamini türevi olan retinol yaşlanma karşıtı özellikleri nedeniyle birçok cilt bakım ürününde yaygın olarak kullanılır. Retinol ince kırışıklıkların oluşmasını yavaşlatır ve geriletir. Aynı zamanda pigmentasyonların oluşumlarını engelleyerek cilt tonundaki dalgalanmaları ortadan kaldırır.
Retinol maskesi, cildin genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olan etkili bir karışımdır. Retinol maskesi, cildin yenilenmesine yardımcı olarak kırışıklıkların azalmasına ve cilt tonunun düzelmesine yardımcı olur.
Retinolün faydaları
Maskenizi hazırlamadan önce önce retinolün cildiniz için neden çok faydalı olduğunu anlamak faydalı olacaktır.
Kollajen uyarımı yapar: Retinol, cilde esneklik ve direnç veren bir protein olan kolajenin üretimini uyarır. Bu ise kırışıklıkların ve ince çizgilerin azaltılmasına yardımcı olur.
Akne (sivilce) oluşumunu engeller: Retinol, tıkanmış gözenekleri azaltarak ciltteki yağ bezelerinin meydana getirdiğğ bir salgı olan sebum üretimini düzenler. Böylece cildin sivilcelerle savaşmasına destek olur.
Koyu noktaları soldurur: Retinol güneş lekelerini ve hiperpigmentasyonu azaltarak cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olabilir. Retinolün düzenli kullanımı ile cilt daha sağlıklı ve canlı bir görünüme kavuşur.
Retinol yüz maskesi nasıl yapılır?
Şimdi sıra geldi, evde hazırlayabileceğimiz doğal bir retinol yüz maskesinin tarifine.
Retinol maskesi için gerekli malzemeler:
- 1 kapsül A vitamini (sıvı retinol)
- 1 yemek kaşığı kuşburnu yağı
- 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
- 1 yemek kaşığı jojoba yağı
- 1 yemek kaşığı jel aloe vera
- 3-4 damla lavanta esansiyel yağı (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı çiğ bal (isteğe bağlı)
Retinol maskesinin yapımı
İlk olarak yüzünüzdeki makyajı ve kirleri çıkarmak için yüzünüzü hafif bir temizleyiciyle temizleyin. Daha sonra ise aşağıdaki adımlarla maskenizi yapın ve cildinize uygulayın.
- Bir kapta kuşburnu yağı, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı ve aloe vera jelini karıştırın. Bu yağ karışımı cildinizi nemlendirecek ve retinol için bir temel oluşturacaktır.
- A vitamini (sıvı retinol) kapsülünü karışıma ekleyin. Retinol maskenizin yaşlanma karşıtı ana bileşenidir.
- Maskeniz güzel koksun istiyorsanız damla lavanta esansiyel yağını karışıma ekleyebilirsiniz.
- Ham bal doğal bir nemlendiricidir ve cildinize ilave faydalar sağlamak isterseniz karışımınıza ekleyebilirsiniz.
- Maskeniz homojen bir karışım haline gelene kadar iyice karıştırın.
Retinol maskesinin cilde uygulanması
- Maskeyi göz çevresi hariç yüzünüze eşit şekilde uygulayın.
- Karışımın etki etmesi için 15-20 bekleyin, ardından ılık suyla durulayın.
- Yüzünüzü yıkayıp, maskeyi çıkardıktan sonra sonra komedojenik olmayan (cilt üzerindeki gözenekleri tıkamayan) bir nemlendiriciyi yüzünüze uygulayın.
Retinolün cildinizi güneşe karşı hassas hale getirebildiğini unutmayın. Bu nedenle dışarıda zaman geçirecekseniz bir güneş koruyucu kremini kullanmanızda fayda var.
Bu retinol maskesini haftada bir veya iki kez cildinize uygulayın. Bunu haftalık cilt bakım rutinine ekleyin. Retinol maskenizden tam randıman elde etmek için birkaç hafta uygulamanız gerektiğini unutmayın.
Önemli uyarı: Hassas bir cildiniz varsa veya hamileyseniz retinol içeren ürünleri kullanmadan önce mutlaka bir dermatoloğa danışmanızı tavsiye edilir.